7 practices of effective ministry… book reading thoughtsrrow


Hakkasin lugema veel ühe raamatut :), see mis pealkirjas kirjas ja otsustasin mõned head mõtted ka siis blogisse kirja panna.

Raamatus räägitakse seitsmest praktikast, mida praktiseerida kogudusega, mis aitavad liikuda kogudusel seatud eesmärgi suunas.

1. Tee selgeks oma võit (clarify the win) – on võimatu teada, kas sinu tegemistes on mingi progress, kui sul ei ole selge sinu sihtpunkt, kuhu sa tahad jõuda. See tähendab katsuda läbi igat üritust ja programmi ning esitada küsimusi. Kui kõik on öeldud ja tehtud, siis mis on see, mida tagasivaates me tahaksime tähistada?

2. Mõtle sammudele. Mitte programmidele. (Think steps. Not programs). Sinu programmid peaksid viima inimesed kusagile, mitte lihtsalt täitma nende aega. Küsi endalt, kus me tahame, et meie inimesed oleksid? Kelleks me tahame, et nad saaksid? Kas meie planeeritud programmid aitavad neil sinna jõuda?

3. Kitsenda oma fookus (Narrow the focus). Fookus on võtmeks saavutamaks silmapaistvust ja mõju avaldamiseks. Iga teenistuse keskkonad peaks olema kohandatud selleks, et mitte teha rohkem kui ühte või kahte asja ja teha seda hästi.

Uhh, küll olen ma alles laisk oma blogi täiendamisel 🙂
Viimane kord jäi mul pooleli raamatu “7 practicies of effective ministry” seitsme sammu kirjeldamine – püüan selle vea nüüd parandada :).

4. Õpeta vähe, et öelda rohkem(Teach less for more) – Mida vähem sa ütled, seda rohkem sa suudad kommunikeeruda. Sa on võimalik olla efektiivsem igal tasemel oma organisatsioonis, kui sa ütled inimestele ainult neid asju, mida neil on vaja kuulda.

5. Kuula väljasolijaid(Listen to Outsiders) – Seesolijate vajadustel ja huvidel on kalduvus ära määratleda organisatsiooni agenda. Eriti puudutab see kogudust. Oluline on aga fokusseerida oma tähelepanu rohkem nendele, kelleni sa tahad jõuda kui neile, keda sa soovid hoida.

6. Asenda ennast (Replace Yourself) – Ühel päeval teeb keegi teine seda, mida sa täna teed. Olenemata sellest, kas sul on lahkumis strateegia või mitte, lahkud sa ühel päeval areenilt. Seega emba vältimatut ning valmista praegu tulevikuks.

7. Tööta selle kallal(Work on it) – Hoidmaks oma asjakohasust, oma tervet mõistust, oma efektiivsust, pead sa looma endale aega oma plaanidesse, et astuda tagasi ja mõõta seda, mida sa oled teinud ja kuidas sa seda oled teinu.

1 responses to “7 practices of effective ministry… book reading thoughtsrrow

  1. Inimene kes teistelt midagi õppida ei taha või ei suuda on ääretult vaene.Hea oli siit midagi jälle õppida:)

Lisa kommentaar