Kodugrupp

Oleme kodugrupiga koos käinud juba üle 2 aasta. Enamus inimesi on nö Alfa kursuslased. Mõned on ka juurde lisandunud ja mõned on kahjuks eemale jäänud erinevatel põhjustel.

Eelmisel aastal alustasime Rick Warren’i raamatu “Eesmärgist juhitud elu” lugemist koos aruteluga seal olevate teemade üle, mis on olnud minu arvates huvitavad.

Viimati olime koos 30.oktoobril 2009 aastal. Teemaks oli 16 peatükk “Mis on kõige olulisem”, mis räägib jumalikust armastusest.

Teemas olid järgmised alapunktid:

  • Elu ilma armastuseta on tõeliselt väärtusetu. Kümnest käsust neli käsitlevad meie suhet Jumalaga, ülejäänud kuus meie suhet inimestega. … Jeesus ütles: “Te peate armastama Issandat, oma Jumalat, kogu oma südamest… See on esimene ja suurim käsk. Ja teine on sama tähtis: “Armastage oma ligimest nagu iseennast!” Matteuse 22:37-40 (NLT)
    Suhte, mitte saavutused ega vara, tähendavad elus kõige enam.
    Hõivatud olek on suhete suur vanelane. … Elu mõte on õppida armastama – Jumalat ja inimesi. Elu miinus armastus võrdub nulliga.
  • Armatus kestab igavesti. Rick Warren kirjutab seal järgmist: armastus jätab jälje. See, kuidas sa oled teisi inimesi kohelnud, mitte sinu jõukus ega saavutused, on kõige kestvam jälg, mis sinust siia maa peale maha jääb.
  • Meid hinnatakse armastuse alusel. Kkolmas põhjus, miks me peaksime armastama õppimmise oma elu eesmärgiks muutma, on see, et armastuse alusel hinnatakse meid igavikus.
    “Ja kuningas vastab neile: “Tõesti, ma ütlen teile, mida te iganes olete teinud kellele tahes mu kõige pisematest vendadest, seda te olete teinud mulle!” Matteuse 25:40
    Kui sa siirdud igavikku, jääb kõik muu seljataha. Endaga võtad sa  kaasa ainult oma iseloomu.

ARMASTUSE PARIM VÄLJENDUS ON AEG

Asjade tähtsust saab mõõta sellega, kui palju aega me neile pühendame. Mida rohkem aega sa millelegi annad, seda rohkem sa väljendad selle tähtsust ja väärtust enda jaoks.

 

Need olid mõtted, millest arutlesime ja muidugi me ka ülistame alguses Jumalat ja palvetame – kuigi jah, palvet võiks rohkem olla, aga küll me jõuame ka sinnani, kus seisame avatuna Jumala ees enda- ja teiste  vajaduste pärast.

 

3 responses to “Kodugrupp

Lisa kommentaar